HTC IJkmomenten

Wedstrijdsecretariaat Nationale IJkmomenten:

Mariska Thijsen
htcijkmoment@gmail.com

Bij het HTC hanteren we een drietal verschillende ijkmomenten. Een ijkmoment is een dag dat je je als HTC-combinatie moet laten zien aan de HTC-instructeur(s) om je voortgang aan te tonen. Dit naast de bevindingen op de HTC-trainingen.

Regionale IJkmomenten
Twee regionale ijkmomenten worden er in het HTC-seizoen gereden, meestal op stal waar je ook je HTC-trainingen hebt. Dressuurders rijden dan (vaak) een dressuurproef, welke door een extern jurylid wordt gejureerd. Na afloop ontvang je een protocol met de bevindingen. Springers rijden meestal een parcours o.l.v. een gastdocent.

Winterijkmoment
Tijdens het Winterijkmoment worden alle deelnemers gefilmd,. De USB-stick, met de proef of het parcours, krijg je mee naar huis. Bij de dressuur wordt een verkorte proef verreden, welke door een Grand Prix jury wordt beoordeeld en na afloop wordt besproken. Bij het springen rijdt je een parcours, op jouw niveau, onder leiding van een andere HTC-instructeur, dan bij wie je lest. Deze geeft commentaar op je eerste rondje, waarna het het parcours nogmaals (geheel of gedeeltelijk) mag rijden. Alle deelnemers worden, voor of na hun proef/parcours, ingedeeld voor een clinic. Het Winterijkmoment beslaat een dagdeel. Na het Winterijkmoment ontvangen alle deelnemers hun protocol op hun eigen HTC-pagina.

Zomerijkmoment
Het Zomerijkmoment is het sluitstuk van het HTC-seizoen. In de ochtend krijg je les van een andere HTC-instructeur. ’s Middags volgt er voor dressuur een coaching en bij het springen een parcours, beide disciplines onder leiding van een bondscoach (of gelijkwaardig niveau). Ook bij het Zomerijkmoment is er een clinic voor de deelnemers. Aan het einde van de dag ligt bij het secretariaat voor elke deelnemer een aandenken.

Wedstrijdsecretariaat
Tijdens het Winter – en het Zomerijkmoment, die beide op het  Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo worden gehouden, wordt de Stichting Hippisch Trainings Centrum ondersteund door het wedstrijdsecretariaat.

Alle ijkmomenten zijn verplichte momenten om in aanmerking te komen voor een nieuw seizoen bij het HTC.